+36 1 377 6737 Időpont foglalás

Prémium szolgáltatások gyermekeknek is

Egy kisgyermek és szülei számára az egyik legnagyobb szorongással járó helyzet, amikor orvoshoz kell fordulni. Dr. Bognár Viktória, a Dr. Rose Magánkórház gyermekgyógyásza arról mesél, miért egyedülálló élmény intézményünkben az orvosi konzultáció, és milyen előnyökkel jár a prémium gyermekorvosi ellátás.

Magánkórházunkban az országban egyedülállóan lehetőség van arra, hogy pácienseinket életük első néhány percétől egészen a nagykorúságig végigkísérjük.

A gyermekgyógyász a születés pillanatában megvizsgálja a babát, a kórházi tartózkodás alatt is megfigyeli. Majd a család otthonában, és később, az oltások beadása, illetve az esetleges gyermekorvosi vizitek során folyamatosan ellátja a szülőt jó tanácsokkal. – Nem csak szakmai értelemben mondhatjuk, hogy a gyermekek nem kis felnőttek, hiszen egészen mások a betegségeik. Törékenyebbek, érzékenyebbek, így más bánásmódot igényelnek a rendelőben is. Eleinte nem tudnak beszámolni tüneteikről, hiszen még nem alakul ki a beszédképesség.

Később is előfordul, hogy nehezebben lokalizálják a tüneteiket, esetleg a normál testi érzéseket is panaszként, fájdalomként élik meg. A gyermekorvosnak így kitüntetett szerepe van abban, hogy képes legyen olvasni metakommunikációs jeleikből, és elmagyarázni nekik, mi miért történik a rendelőben.

Kulcsfontosságú a bizalomépítés mind a gyerekekkel, mind a szülőkkel. Különösen kiszolgáltatott helyzetben vannak az orvosi ügyelet során érkező szülők és gyermekek, akik aggódnak, nem tudják, mi fog történni velük. A mi feladatunk nyugodt, bizalomteljes helyzetet teremteni – mondja a doktornő.

Magánkórházunkban a várakozásmentes ellátásnak kiemelt szerepe van, hiszen a szülő egyik legnagyobb aggodalma, hogy gyermekének más beteg gyermekekkel sokáig kell egy légtérben tartózkodnia, illetve szeretné, hogy a lehető legkisebb kellemetlenséggel, gyorsan megtörténhessen a találkozás a szakorvossal.
 

Miért egyedülálló a Dr. Rose Magánkórház gyermekgyógyászata?
Az orvos válaszol – Dr. Bognár Viktória, a Dr. Rose Magánkórház gyermekgyógyásza

A gyermekek könnyedén megfigyelhetőek Magánkórházunk barátságos környezetében: a rendelőbe érkezve üdítőt és harapnivalót kapnak, majd egy teljes mesebirodalom fogadja őket világító lufi lámpákkal és katicákkal.

Ebben a légkörben könnyebb megfigyelni a kicsiket, mely az orvosi vizsgálat és a diagnózis-felállítás alapja. Miközben a gyerek játszik, bőven jut idő átbeszélni a szülőkkel az anamnézist és a panaszokat, így biztosan minden kérdést fel tudnak tenni. A vizsgálat játékosan történik, sokszor a kicsiket is aktív részvevőként bevonva, így nem éri őket traumaként az orvosi találkozó, később is bizalommal térnek vissza a rendelőbe.

Amennyiben kiegészítő vizsgálatokra van szükség (pl. labor- és képalkotó vizsgálatokra), azok gyakran azonnal elérhetőek, illetve lehetőség van egyéb szakorvosok azonnali bevonására is. A vizsgálatok eredményét azok megérkezésétől számítva várakozás nélkül tudjuk közölni a szülőkkel, a 0-24 órás call center pedig garantálja a folyamatos orvosi támogatást. Az utóbbinak köszönhetően azt is tudjuk biztosítani, hogy igen szoros kontroll mellett, akár napi szintű megfigyeléssel kiküszöbölhető legyen a felesleges hospitalizáció, természetesen az esetek egyedi elbírálását követően.

Ennek alapja a szülővel kiépített bizalmi kapcsolat, az állandó rendelkezésre állás, a gyors vizsgálati eredmények biztosítása és az, hogy Magánkórházunkban az ország legkiválóbb szakemberei érhetőek el. Mindegyikük töltött időt külföldön tanulmányai, illetve praxisa során, így ismerik több más ország orvosi protokollját, empátiával fordulnak azok felé, akik egy számukra idegen országban mennek orvoshoz.

A Dr. Rose Magánkórházban kiemelt szerepe van ilyenkor a nyelvtudásnak: lényeges, hogy a gyermekek ne azt éljék át, hogy a felnőttek számukra érthetetlenül beszélnek a fejük fölött, hanem az orvos a saját nyelvükön is szóljon hozzájuk – mondja a doktornő, aki maga is élt gyermekként külföldön, majd évekig praktizált Franciaországban, többnyelvűségét kihasználva segíti páciensei gyógyulását Magánkórházunkban.