+36 1 377 6737 Időpont foglalás

Ne várja meg az influenzajárvány kezdetét!

A legjobb megoldás, a megelőzés

Az influenzajárvány az idei évben sem kerül el minket, a védettséget adó oltást érdemes már most beadatnia.
Legyengült immunrendszerrel találkozva az influenzajárvány okozta vírusfertőzésnek komoly szövődményei lehetnek. Ezért hangsúlyozzuk mindig, hogy a gyermekek, az idősek, és a krónikus betegségekben szenvedők fokozottan veszélyeztetettek.

Ügyfeleink számára az idei évben is sorban állás nélkül, minden hétköznap, 8-20h között biztosítjuk az oltás beadását. Novemberben, kedvezményes ajánlatunk keretében, az Ön oltása mellé plusz egy fő számára díjmentesen biztosítjuk az oltóanyagot és annak beadását is.

Tudta?

Az influenzát gyakran összetévesztik más légúti megbetegedésekkel. A tünetek valóban nagyon hasonlóak lehetnek, de az influenza esetében hiányoznak a kezdeti hurutos jelek. Hirtelen láz, hidegrázás, fejfájás, izomfájdalmak, fáradtság, levertség jellemzi az influenzás beteget. Torokfájás, később száraz, szaggató köhögés, orrdugulás, orrfolyás is jelentkezhet.

A szakember szemével

„Mivel az influenzavírus törzsek igen változékonyak, nem ritka, hogy szezonról-szezonra más fajtájuk terjed el. Ezért fontos évente ismételni az oltást, ami mindig a leggyakrabban előforduló vírusok ellen nyújt védelmet.
Az oltás beadása után a szervezet nagyjából két hét alatt termel megfelelő mennyiségű antitestet az immunitáshoz. A védettség kitart a szezon végéig, bár a gyengébb immunrendszerrel rendelkező idős emberek esetében előfordulhat, hogy csak rövidebb távon lesz sikeres. ” – mondja Dr. Pintér Zsolt a Dr. Rose Magánkórház Nemzetközi Oltóközpontjának vezetője.