+36 1 377 6737 Időpont foglalás

Mennyire egészséges az Ön munkahelye?

Úgy is feltehetjük a kérdést: gondoskodik az ön munkáltatója a betegség megelőzésről, támogatja-e a felmerülő kezeléseket? Az elmúlt húsz évben sorra jelentek meg az új technológiák, munkakörök, s a munkakörökkel új kockázatok, megterhelések. Monitor előtt ülve töltjük a napjainkat, gyakran több mint nyolcórás munkaidőben, stresszesen… A munkáltatók érdeke a táppénzes órák visszaszorítása, s ennek legjobb módja, ha maguk gondoskodnak dolgozóik egészségügyi ellátásáról. Madacsay Teklával, a Dr. Rose Magánkórház Vállalti üzletágának vezetőjével beszélgettünk a foglalkozás egészségügyi ellátásról.

A foglakozás egészségügy és a csoportos egészségbiztosítás valós terhet vesz le az állami egészségügy rendszeréről, ugyanakkor jól jár vele a páciens és a munkáltató is…

M.T.: Ez így igaz. Aki várakozott már órákat egy rendelő előtt, vagy megtapasztalta, mit jelent a több hónapos műtéti várólista, csomagolt már borítékba hálapénzt, tudja, mennyit nyer a vállalati egészségbiztosítással. Hiszen ebben a rendszerben pontosan kiszámítható, milyen szolgáltatást fog kapni, azt ténylegesen meg is kapja, méghozzá magas színvonalon, várakozási idő nélkül. A munkáltató biztos lehet benne, hogy a dolgozói a lehető legkevesebb időt töltik vizsgálatokkal, a rendszeres szűrővizsgálatok finanszírozásával pedig mindent megtesz azért, hogy a táppénzes órák számát minimálisra redukálja. Abban is biztos lehet, hogy a dolgozói rendszeresen részt vesznek ezeken a vizsgálatokon, ami a betegség megelőzésének alapfeltétele.

Mekkora költséget jelent ez a munkáltató számára?

M.T.: Havi szinten kis összegű ráfordításról beszélünk – habár ez attól is függ, mit tartalmaz a választott konstrukció, illetve hány fős a cég –, de egy alapcsomag mindössze havi pár ezer forintos költséget jelent dolgozónként. Ez ráadásul teljes mértékben leírtható, költségként elszámolható, adómentes juttatás. Vagyis a cégek plusz terhek nélkül nyújthatnak jelentős plusz szolgáltatást a dolgozóik számára. Tapasztalatunk szerint egyre több tulajdonos illetve, cégvezető ismeri fel, hogy kulcsembereik egészsége az üzleti siker egyik fontos tényezője. A Dr. Rose Magánkórház nyújtotta magas szolgáltatási színvonal, az exkluzív környezet, a csomagok összeállítására jellemző nagyfokú rugalmasság egyedi színfolt a piacon, egyértelmű, hogy ez a juttatás alkalmas a dolgozói lojalitás megerősítésére. A közellátás kapcsán olyan gyakori kiszolgáltatottság érzése helyett, itt magas színvonalú kiszolgálást tapaszthatnak meg a páciensek.

Mi minden tartozik bele a vállalati egészségbiztosítási konstrukcióba?

M.T.: Az Union biztosítóval közösen képviselt konstrukció maximális rugalmasságot tesz lehetővé, figyelembe véve a partner körülményeit és igényeit. Az alapcsomag a legszükségesebb éves preventív vizsgálatokat tartalmazza, receptírást és a 24 órás orvosi call-center szolgáltatást. De a korlátlan számú szakorvosi ellátástól kezdve, a szülészeti szolgáltatásokon és az ambuláns, illetve egynapos műtéteken át, egészen a családtagok ellátásáig, rendkívül széles palettát kínálunk. Egyedülálló szolgáltatásunk a piacon a saját kórházi háttér.

Hogyan találhatja meg egy cég a számára legoptimálisabb megoldást?

M.T.: Szakmailag magasan képzett értékesítőink ehhez minden támogatás megadnak. A kapcsolattartás a későbbiekben is folyamatos, tájékoztatást adunk az új lehetőségekről. Dedikált ügyfélmenedzser áll az ügyfél rendelkezésére. Természetesen teljes körű adminisztratív szolgáltatást is nyújtunk, elkészítjük a szükséges riportokat, statisztikákat.

Tudta?

A Dr. Rose Magánkórház minden egyes foglalkozás egészségügyi csomagjának része az éves influenzaoltás, melynek beadását novemberben javasoljuk.