+36 1 377 6737 Időpont foglalás

Kineziotape terápia a Dr. Rose-ban

A bőrre ragasztható rugalmas szalagokat Kenzo Kase, egy japán fizikoterapeuta kísérletezte ki 1970-ben. A tulajdonságaiban a bőrhöz hasonló anyagot azóta a világ számos pontján használják a szakemberek, de a felragasztás technikája sok mindenben eltér az eredetitől.

“A Kineziológiai tapaszt, vagy kineziotape-et a felragasztás módjától függően sokféle célra használjuk. Sportsérülések esetén rögzíti, megtámasztja az izmokat, ízületeket” – mondja Dr. Erdélyi Gábor a Dr. Rose ortopéd- és baleseti sebésze – “Mivel ez a rögzítés nem statikus, nem mereven rögzített, hanem dinamikus, az érintett terület mozgása aktív támogatást kap. “

“A tapasz alkalmas izomfeszülések enyhítésére is” – folytatja a szakember – “Mivel szalagon a ragasztó nem folytonosan hanem hullámokban fut, a feszesebben felhelyezett Kineziotape mozgás közben a nyomás- és feszülés érzékelő pontokat ingerli. Amikor ezeknek az ún. mechano-receptoroknak az aktivitása fokozódik, válaszként a szervezet igyekszik ellazítani azokat a területeket, ahol a tapasz okozta feszülés jelentkezik. “

A tapaszba gyárilag beépített feszülés 10 százalékos, így amikor húzás nélkül helyezik fel, az önmagában is megemeli a bőrt. Ettől élénkül a tapasz alatti kapilláris- és nyirok keringés, amely gyorsítja a regenerációt, segíti az ödémák, vérömlenyek felszívódását. A tapasz alatti terület feszülésének csökkentésével bizonyos mértékű fájdalomcsillapítás is elérhető.

“A Kineziotape önmagában nem csodaszer, nincs saját gyógyhatása” – fűzi hozzá Dr. Erdélyi – “Az eredmény a felragasztás módjától függ, ezért fontos, hogy megfelelően képzett szakember helyezze fel, az adott problémát és az egyéni adottságokat is figyelembe véve. A kineziológiai tapaszok használata hatékonyan alkalmazható sportsérülések-, sportártalmak- (tenisz-, golfkönyök), gerinc- és hátfájdalmak-, izomhúzódások-, izomfájdalmak kezelésére, duzzanatok és vérömlenyek csökkentésére, műtétek rehabilitációjához.

Tudta?


Egy-egy tapasz általában 5-7 napos kezelést biztosít, a terápia addig ismételhető, amíg a probléma fennáll. Az adott esettől függ, hogy egyszerre hány, és milyen lefutású, feszítettségű tapaszra van szükség.

Bejelentkezés
Telefonon: (+36) 1 377 6737
Online: http://drrose.hu/nyitooldal/kapcsolat/online-idopontkeres