+36 1 377 6737 Időpont foglalás

Gratulálunk orvos-igazgatónknak, akit az MTA rendes tagjává választott!

Örömmel jelentjük be, hogy Széchenyi-díjas orvos-igazgatónkat, Prof. Dr. Hangody Lászlót a  Magyar Tudományos Akadémia rendes tagjává választotta levelező tagságának ideje alatt elért jelentős tudományos eredményei elismeréseként. Ezúton is gratulálunk Hangody professzornak, és megtiszteltetés számunkra, hogy 2016 májusától magánkórházunk orvos-igazgatói posztját tölti be.

Hangody professzor a levelező tagság elnyerése után eredeti biomechanikai és kadaverstúdiumait fejlesztette tovább. A korábbi, világszerte elismert autológ oszteokondrális mozaikplasztika és más porcfelszínképző eljárások kidolgozása után figyelme az endoprotetika felé fordult, és három évvel ezelőtt világviszonylatban is jelentős, cement nélküli implantátumrendszert alakított ki, amelyet a nemzetközi gyakorlatba is bevezettek. Továbblépve kidolgozta és elindította a moduláris rendszerű Sanat Swing revíziós térdprotézis rendszert, amely mára a mindennapi revíziós sebészeti gyakorlat részévé vált. Iskolateremtő hatását nemzetközi és hazai tanítványainak széles köre is jelzi.

A Dr. Rose Magánkórházban Prof. Dr. Hangody László többféle porcfelszínképzési technikát alkalmaz a különböző kiterjedésű, mélységű és típusú porcdefektusok kezelésére. A transzplantáció és porcsejt-átültetés alkalmazása mellett fő kutatási területe még az elülső- és hátsókeresztszalag-hiányos térdek primer és revíziós sebészete, a minimál invazív csípő- és térdprotézis beültetés, valamint a revíziós térd- és csípőprotetika.

A Széchenyi-díjas professzor amellett, hogy az MTA doktora, a Semmelweis Egyetem Traumatológiai Tanszékének tanszékvezető egyetemi tanára, az Uzsoki Kórház Ortopéd-traumatológiai Osztályának osztályvezető főorvosa, illetve a Péterfy Sándor Kórház Baleseti Központjának szakmai igazgatója.