+36 1 377 6737 Időpont foglalás

A rendszeres szűrővizsgálat életet menthet

A megelőzést nem lehet elég korán kezdeni.

Egyik közös jellemzője a modernkori „nyavalyáknak”, hogy a tünetek jelentkezése sok esetben már későn történik. Ezért fontos, hogy az ember rendszeres időközönként szűrővizsgálatokra járjon, ráadásul az orvosok a friss leleteket a korábbiakkal összevetve, a bekövetkezett változások alapján számos problémát előre tudnak jelezni.

A belgyógyászati szűrés során a kardiológiai vizsgálatok a szív- és érrendszer ellenőrzésére a szívinfarktus, az érszűkület, a trombózis, illetve a stroke megelőzésére szolgálnak. A betegvizsgálat mellett a műszeres vizsgálatok pedig még inkább segítik az orvost, hogy pontos képet kaphasson a páciens állapotáról. Mivel a helytelen táplálkozás és a rengeteg tartósítószer és egyéb nem természetes anyag komoly terhelést jelent a bélrendszernek, a májnak és a vesének, ezeknek a szerveknek a rendszeres ellenőrzése még az egyébként egészséges életmódot folytató, sokat sportoló emberek számára is különleges fontossággal bír. Szintén nagy hangsúlyt kell fektetni az endokrinológiai megbetegedésekre, a pajzsmirigy vizsgálatára valamint férfiaknál az urológiai, nőknél a nőgyógyászati szűrővizsgálatra, a nők emlő szűrésére.

Azok számára, akik kimondottan stresszes munkát végeznek a szűrővizsgálatok erősen javasoltak a menedzserbetegségek elkerülésének érdekében. Végül, de nem utolsó sorban a szűrővizsgálatok egyik legfőbb célja a daganatos megbetegedések kiszűrése, hiszen a rák napjainkban talán az emberiség legnagyobb ellensége, a vastagbéldaganatok kiszűrésére 50 éves kor felett a kolonoszkópia javasolt.

Tudta?

Lovagkeresztet adományoztak Dr. Lelbach Ádámnak, Intézetünk vezető belgyógyászának Németországban. A német Johannita Rend jogi lovagkeresztjét adományozták 2015. június 27-én a Frankfurt am Main melletti Nieder-Weiselben Intézetünk vezető belgyógyászának Dr. Lelbach Ádámnak, melynek átadása magas közjogi- és egyházi méltóságok jelenlétében történt. Gratulálunk Lelbach Ádám doktornak a magas német elismeréshez és kívánunk jó egészséget és további sok sikert gyógyító-, oktató- és kutatótevékenységéhez!

A szakember szemével

„A Dr. Rose Magánkórház és Rendelőintézet közel egy évtizede meghonosította Magyarországon a legmagasabb igényeket is kielégítő szűrővizsgálati rendszert, mely azóta folyamatosan működik. Nemcsak Magyarországról, hanem a világ közel 90 országából keresnek fel minket, Európából évről-évre visszatérő pácienseink érkeznek, legtöbben Németországból, Ausztriából, Nagy-Britanniából, de sokan a tengerentúlról és az arab világból. A magas szakmai színvonal és a kényelem mellett a különleges diszkréció is nagy vonzerő számukra.
Az elmúlt években sok száz ember életét mentette meg- és ezrek életminőségét, életkilátásait javította az Intézetünkben folytatott szűrővizsgálati munka. A fejlett országok politikai-, gazdasági-, és szellemi vezető rétegei számára kötelező, az egészségtudatos felső középosztály és középosztály számára pedig lehetőségük és jól felfogott érdekük miatt igény a rendszeres szűrővizsgálatokon való részvétel. Egyik küldetésünk - hivatásunk gyakorlásán keresztül - ezen ügy szolgálata, hogy magyar honfitársaink is nemzetközi színvonalon a lehető legmagasabb szintű betegségmegelőző ellátáshoz juthassanak” – nyilatkozta Dr. Lelbach Ádám, a Dr. Rose Magánkórház vezető belgyógyásza .