+36 1 377 6737 Időpont foglalás

Hírek

Miért ne spóroljunk az orvos-esztétikai kezeléseken?

2021-05-06 13:39:05
Az orvos-esztétikai szolgáltátások száma ma már egyre több és avatatlan szemnek olykor csábító lehet egy kozmetikában végzett kedvező árú kezelés, mint az orvosi körülmények között történő beavatkozás bőrgyógyász-kozmetológus által. Ez azonban akár veszélyes is lehet. Erről beszélgettünk Dr. Ph. D. Hatvani Zsófiával, a Dr. Rose Magánkórház bőrgyógyász szakorvosával.
Tovább

Gondoskodás a legmagasabb szinten

2021-05-04 14:44:01
Egy gyermek születése minden család életében a legfontosabb pillanatok közé tartozik, nem mindegy tehát, milyen körülmények között kerül rá sor. A Dr. Rose Magánkórház felkészült, elhivatott szakemberekkel, meghitt környezettel és személyre szabott ellátással ideális helyszínt jelent minden kismama számára.
Tovább

Rengeteg magyar életét lehetne megmenteni – Kulcsfontosságú a megelőzés

2021-04-27 08:52:12
Lesújtó a magyarok egészségügyi állapota, a szívkoszorúér-betegségek és agyi érbetegségek vezető halálokként szerepelnek a statisztikákban. Magyarországon több mint 3 millióan szenvednek magasvérnyomás-betegségben, ami az egyik fő hajlamosító tényező a szív-érrendszeri betegségek kialakulásában. A kulcs a megelőzés lenne, a megoldást a rendszeres szűrővizsgálatok jelentik.
Tovább

Pollenallergiás megbetegedések kezelése a koronavírus járvány alatt

2021-04-22 08:14:00
Hazánk éghajlati és földrajzi viszonyai alapján három fő pollenszezont különíthetünk el, amely időjárástól függően február végétől október végéig terjednek. A korán virágzó fák szezonja után a fűfélék pollenje uralkodik a légtérben, az arra érzékenyekben megkezdődtek a panaszok. A koronavírus járvánnyal egy időben zajló pollenallergiával kapcsolatos kérdéseinkre Dr. Ph.D. Krasznai Magdolna, a Dr. Rose Magánkórház fül-orr-gégész, allergológus szakorvosa válaszol.
Tovább

Fejfájás - mikor vegyük komolyan?

2021-04-06 09:11:49
Sajnos a betegek nagy része úgy gondolja, hogy, nem lehet mit tenni, a fejfájás végigkíséri az életüket, problémájukkal nem fordulnak orvoshoz és így nem is jutnak megfelelő ellátáshoz. A leggyakoribb önálló fejfájás a migrén, az emberek 10-20 százalékát is érinti. Írásunk azoknak szól, akik olyan fejfájással élnek, amely jól kezelhető lenne. Dr. Ilniczky Sándortól a Dr. Rose Magánkórház neurológusától választ kapunk arra is, hogy melyek azok a körülmények és tünetek, amikor a fejfájást nagyon komolyan kell venni és mikor kell mindenképpen orvoshoz fordulnunk.
Tovább

30 százalékkal nőtt a műtétek száma

2021-04-06 07:58:06
„A mostani helyzetben nincs olyan egészségügyi dolgozó, aki ne akarna segíteni”. Nemcsak a közellátásban, hanem a magánegészségügyben is nehéz napok járnak, hiszen a zárások miatt a legtöbb privát klinikán csökken a forgalom, és költséges a fertőzésmentes ellátást, a teljes biztonságot megteremteni. Ráadásul nem tudhatják, mikor élesedik az a rendelet, amely a Covid-ellátásba vonhatja a magánellátó ágyait, eszközeit vagy éppen szakembereit. Az aktuális helyzet kapcsán készített interjút a Dr. Rose Magánkórház ügyvezetőjével, Dr. Papik Kornéllal, a weborvos.hu portál.
Tovább

Tavaszi méregtelenítés és húsvéti menü ötletek

2021-03-30 13:16:44
Méregtelenítés alatt nem a különböző tisztítókúrákra, a „csoda pirulákra” vagy az X napos lé böjt kúrákra gondolunk, hanem elsősorban azoknak az ételeknek a rendszeres fogyasztására, melyek segítik szervezetünk saját és természetes méregtelenítő folyamatait azáltal, hogy támogatják a májat, a veséket, és a tápcsatornánkat, valamint olyan értékes tápanyagokat biztosítanak szervezetünk számára, melyektől rövid időn belül topformába kerülhetünk. Tavasszal számtalan ilyen szezonális alapanyag érhető el, melyeket a húsvéti menübe is bátran beilleszthetünk. Nézzük, mit is (t)ehetünk és mi kerüljön a húsvéti asztalra, Galló Nóra a Dr. Rose Magánkórház dietetikusa szerint.
Tovább

Biztonságban a Dr. Rose Magánkórházban

2021-03-25 13:42:18
A Dr. Rose Magánkórházban a koronavírus járvány ideje alatt is teljes biztonságban várjuk pácienseinket. A zavartalan és biztonságos ellátás érdekében szigorítottunk a higiéniai protokolljainkon, többek között HyperLight fertőtlenítő robot segítségével gondoskodunk a műtők, a rendelők, a betegszobák és a várók baktériumok és vírus mentességéről, sterilitásáról. A Covid-19 vírus szűrésére a Magánkórház teljeskörű tesztelési lehetőséget biztosít a páciensek részére.
Tovább

Hogyan előzzük meg a stroke kialakulását?

2021-03-22 08:54:16
A stroke (szélütés) az agy vérellátási zavara következtében hirtelen fellépő idegrendszeri működészavar, mely maradandó károsodásokat vagy halált okozhat. Két formája ismert: ischaemiás agyi károsodás más néven agyi infarktus, mely az esetek kb. 85%-ában fordul elő, ekkor az adott agyterület érelzáródás miatt nem kap elégséges vért a funkciók ellátásához, illetve az agyvérzés, az esetek kb. 15%-ában, amikor vér az agy állományba, vagy az agyhártyák közé ömlik. Dr. Ilniczky Sándor a Dr. Rose Magánkórház neurológusa válaszol a strok-kal kapcsolatos legfontosabb kérdésekre.
Tovább

Támogató művészet, művészeti támogatás a Dr. Rose Magánkórházban

2021-03-16 13:58:25
A gyógyítás művészet, a művészet pedig segíti a gyógyulást. Éppen ezért döntöttünk úgy, több mint 5 évvel ezelőtt, hogy a kórházunknak és járóbeteg rendelésünknek otthont adó falakon kortárs képzőművészek munkáit helyezzük el, egyfajta tárlatként, ahol megismerhetik az alkotók munkáit és meg is vásárolhatják azokat.
Tovább

Anyajegyszűrés videodermatoszkóppal

2021-03-12 10:18:37
A bőrrák gyógyítható, ha időben észlelik. A legmodernebb videodermatoszkóppal történő szűrővizsgálatok előnyeiről, az évenkénti bőrgyógyászati szűrővizsgálat fontosságáról és menetéről dr. Hatvani Zsófia bőrgyógyász szakorvosunk írásából tájékozódhatunk.
Tovább

Videodermatoszkóp a Dr. Rose Magánkórházban

2021-03-12 09:39:52
A bőrrák hosszú távú, képalkotáson alapuló megfigyeléséhez a világ egyik vezető gyártója a FotoFinder® technológiáját alkalmazzuk. Az anyajegyszűrés a FotoFinder® kamerarendszerével és a németországi Tübingen Egyetem Dermatológiai Részlege által kifejlesztett, mesterséges intelligenciával ellátott Moleanalyzer Pro® szoftver segítségével történik. Ezzel az innovatív technológiával az anyajegyek legapróbb változásai is pontosan követhetők. Az eltérő időben full HD felbontásban rögzített anyajegyek összehasonlításával még pontosabban megállapítható az esetleges rosszindulatú elváltozás. A vizsgálat során az anyajegyek mellett az érintett testrészek is rögzítésre kerülnek, ezzel lehetővé téve az anyajegyek még alaposabb hosszú távú megfigyelését és az új képletek követését.
Tovább

Hogyan előzzük meg a szívinfarktus kialakulását?

2021-03-12 08:37:47
A szívkoszorúér-betegségek és agyi érbetegségek vezető halálokként szerepelnek a statisztikákban. Magyarországon több mint 3 millióan szenvednek magasvérnyomás betegségben, ami az egyik fő hajlamosító tényező a szív-érrendszeri betegségek kialakulásában. A szívinfarktus megértésében és a szív-érrendszeri betegségek megelőzésével kapcsolatban dr. Junger Éva, a Dr. Rose Magánkórház kardiológus, belgyógyász főorvosa segít tájékozódnunk.
Tovább

Ahol a test és a lélek is gyógyul

2021-03-01 09:58:20
Nagyvonalú terek, barátságos anyagok, kényelmes várakozás, megnyugtató mosolyok és mindenhol tettenérhető professzionalitás. Budapest legrégebbi privát kórháza folyamatosan fejlődik 2007-es alapítása óta. A Dr. Rose Magánkórház egy butikhotel kényelmével nyújt a város közepén komplex egészségügyi szolgáltatásokat. “A legjobb szakmai feltételek mellett az egyedi élmény, a környezet és az odafigyelés is biztosítja, hogy a lélek is gyógyuljon” – fogalmaz Aba Judit marketingvezető éreztetve: a Dr. Rose-nál minden részletre odafigyelnek.
Tovább

Azok vagyunk, amit megeszünk

2021-02-19 08:52:35
A bélflóra az emésztőrendszerünkben szimbiózisban, vagyis kölcsönösen előnyös együttélésben lévő mikroorganiuzmusok, főleg baktériumok, gombák és egyéb egysejtűek összessége, melyek hozzájárulnak egészségünk fenntartásához. Érdekesség, hogy a bélflórát alkotó baktériumok jóval többen vannak, mint ahány szervezetünket felépítő sejt. „Azok vagyunk, amit megeszünk” – ismerjük meg a bélflóra szervezetünkre gyakorolt hatásait Galló Nóra, a Dr. Rose Magánkórház dietetikusának írásából.
Tovább

Dr. Rose Magánkórház a család kórháza

2021-02-18 12:39:26
A Dr. Rose Magánkórház komplex egészségügyi ellátást kínál a felnőttek mellett a gyermekek számára is: az általános gyermekgyógyászati ellátás mellett 14 különböző, kifejezetten gyermekek részére kialakított szakrendeléssel várjuk kis pácienseinket. Szülészeti részlegünkön a családtervezéstől a szülésig kísérjük az édesanyákat. Éves kártya csomagjaink tervezhető és kedvező megoldást nyújtanak az egész családnak. Teljes biztonságban, exkluzív körülmények között, a legjobb orvosokkal várjuk Magánkórházunkba.
Tovább