+36 1 377 6737 Időpont foglalás

Hírek

Azok vagyunk, amit megeszünk

2021-02-19 08:52:35
A bélflóra az emésztőrendszerünkben szimbiózisban, vagyis kölcsönösen előnyös együttélésben lévő mikroorganiuzmusok, főleg baktériumok, gombák és egyéb egysejtűek összessége, melyek hozzájárulnak egészségünk fenntartásához. Érdekesség, hogy a bélflórát alkotó baktériumok jóval többen vannak, mint ahány szervezetünket felépítő sejt. „Azok vagyunk, amit megeszünk” – ismerjük meg a bélflóra szervezetünkre gyakorolt hatásait Galló Nóra, a Dr. Rose Magánkórház dietetikusának írásából.
Tovább

Dr. Rose Magánkórház a család kórháza

2021-02-18 12:39:26
A Dr. Rose Magánkórház komplex egészségügyi ellátást kínál a felnőttek mellett a gyermekek számára is: az általános gyermekgyógyászati ellátás mellett 14 különböző, kifejezetten gyermekek részére kialakított szakrendeléssel várjuk kis pácienseinket. Szülészeti részlegünkön a családtervezéstől a szülésig kísérjük az édesanyákat. Éves kártya csomagjaink tervezhető és kedvező megoldást nyújtanak az egész családnak. Teljes biztonságban, exkluzív körülmények között, a legjobb orvosokkal várjuk Magánkórházunkba.
Tovább

SARS-CoV-2 tüskefehérje (spike) specifikus IgG antitest vizsgálat

2021-02-17 12:15:00
A Dr. Rose Magánkórházban új típusú COVID-19 szerológia tesztet vezetettünk be, mely a koronavírus tüskefehérje (spike) elleni antitesteket vizsgálja. A teszt célja, hogy megtudjuk korábban túlestünk-e a fertőzésen, illetve, hogy megbizonyosodjunk arról, hogy az oltás után megjelentek-e szervezetünkben a specifikus antitestek.
Tovább

Tartsa edzésben szívét és egészségét!

2021-02-12 11:43:57
Vajon mit tehetünk szívünk egészsége érdekében, milyen mennyiségű testedzés van prevenciós hatással szív-érrendszerünkre és milyen tünetek esetén keressünk fel kardiológus szakorvost? Préda István professzort, a Dr. Rose Magánkórház belgyógyász kardiológusát kérdeztük, aki számos kardiológiai könyv szerzője, az Egészségügyi Tudományos Tanács kardiológiai szakreferense, és a Sportegészségügyi Szakmai Kollégium tagja.
Tovább

Immunrendszerünkről járvány idején

2021-01-28 10:37:12
A korona vírus járvány idején a tünetek kialakulásának a szempontjából nagyon fontos az, hogy megfelelően működik-e az immunrendszerünk. Hogy mi a megfelelő működés feltétele és mit tehetünk egészségünk érdekében, erről kérdezzük professzor dr. Nékám Kristófot a Dr. Rose Magánkórház immunológus, allergológus főorvosát.
Tovább

Covid-19 utáni kardiológiai szűrővizsgálatok

2021-01-21 09:12:31
Lezajlott COVID-19 fertőzés után gyakran fennmaradnak elhúzódó tünetek, fáradtság, gyengeség, melyek jelei lehetnek a koronavírus esetleges hosszabbtávú légzőszervi és szív-érrendszeri szövődményeinek. Főként erősebb tünetekkel járó, de tünetmentes betegség esetén is kialakulhatnak elváltozások a tüdőben, a szívizomzatban szívizomgyulladást, szívizomelhalást, szívelégtelenséget okozva, illetve fokozott véralvadékonyság következtében trombózisos kórképeket előidézve.
Tovább

Induljon az idei év máshogy, váltson életmódot tudatosan!

2021-01-19 10:10:34
Januárban, az új év első hónapjában nincs is jobb alkalom arra, hogy tiszta lappal induljunk, és új célokat tűzzünk ki, többek között egészségünkkel kapcsolatban. Ez nagyon jól hangzik, de mi lenne, ha ezúttal kicsit másként állnánk hozzá? Ahelyett, hogy különféle drasztikus fogadalmakat tennénk, kezdjük inkább azzal, hogy tudatosítjuk magunkban konkrétan mire vágyunk igazán és tűzzünk ki ehhez kapcsolódó célokat, legyen szó prevencióról, egészségmegőrzésről, vagy akár már kialakult betegségről. Cikkünkben a Dr. Rose Magánkórház dietetikusa, Galló Nóra segít bennünket az életmód váltáshoz vezető céljaink megfogalmazásában.
Tovább

Ne féljünk a korona vírus elleni oltástól!

2021-01-15 14:28:25
A Dr. Rose Magánkórházban gondoskodunk dolgozóink koronavírus elleni oltáshoz jutásához, számunkra egyértelmű, hogy a jelenlegi járványos időszakban, az egészségügyi intézményekben a COVID-elleni védőoltás a leghatékonyabb megoldás mind a dolgozóink, mind a hozzánk forduló páciensek védelmében!
Tovább

Gyermekgyógyászati ellátás a Dr. Rose Magánkórházban

2021-01-12 10:07:46
A Dr. Rose Magánkórház kiemelt területként kezeli a gyermekgyógyászati ellátást, ezért kis páciensei számára korszerű technikák alkalmazásával és nívós szakemberek közreműködésével biztosítja a legmagasabb szakmai színvonalat a születéstől a felnőttkor eléréséig. Prof. Dr. Barkai László a gyermekgyógyászat szakmai vezetője mutatja be a kórházunkban elérhető gyermekgyógyászati ellátást.
Tovább

Dietetikai ajánlások az ünnepek idejére

2020-12-14 09:27:00
Közeleg az év vége és az ünnepi időszak, de sajnos a COVID járvány második hulláma továbbra is tart. A tavaszi karantén alatt átlagosan 3 kilogrammot híztunk, amit ha nem figyelünk, akkor könnyen tovább gyarapíthatunk az elkövetkező hetekben. Mi lenne, ha idén nem hagynánk, hogy egészségügyi állapotunk hanyatlásnak induljon, vagy netán tovább romoljon? Galló Nóra dietetikusunk néhány egyszerű ötletét alkalmazva, a hagyományos ünnepi ételekben néhány összetevőt lecserélve sokkal kímélőbb és egészségesebb ételeket varázsolhatunk az asztalra és még a bűntudatérzést is elkerülhetjük.
Tovább

Táplálkozási tanácsok koronavírusos megbetegedés esetére

2020-12-01 09:09:18
Bár a tudomány mai állása szerint nincsen olyan „mágikus” étrend, mely megvédhet minket a koronavírus fertőzéstől, az alábbiakban mégis be szeretnénk mutatni, hogy mi az, ami biztonságos és mi nem, hogyan kell kezelni az élelmiszereket, illetve mit érdemes fogyasztanunk abban az esetben, ha elkaptuk vírust, de csökkenteni szeretnénk a fellépő tüneteket, illetve azok időtartamát. Ismerjék meg dietetikusunk, Galló Nóra tanácsait a járványidőszakra vonatkozóan.
Tovább

A Dr. Rose Magánkórház büszkén támogatja az V. Mosoly jótékonysági aukciót

2020-11-18 09:08:31
A Mosoly Alapítvány terápiás programjai pszichés támogatást nyújtanak a betegség okozta válságos helyzetekben és a rehabilitáció időszakában. A Mosoly terápiás programok beteg gyerekeket kezelő kórházi osztályokon, valamint kórházon kívüli hosszú távú terápiás csoportok és nyári mesetáborok formájában érhetőek el.
Tovább

Egészséges életmód és táplálkozási tanácsok a koronavírus idejére

2020-11-16 10:53:23
A WHO ajánlása szerint is járvány időszak idején kiemelten fontos, hogy tápláljuk szervezetünket, és ezáltal támogassuk immunrendszerünket. Jelen helyzetben még fontosabb, hogy ne csak üres kalóriákat fogyasszunk, hanem olyan ételeket és italokat, melyek többek között értékes vitaminokkal, ásványi anyagokkal, rostokkal és antioxidánsokkal látják el szervezetünket. Az egészséges életmódot folytatók bizonyítottan erősebb immunrendszerrel, jobb ellenálló képességgel rendelkeznek, ebből adódóan kevésbé fogékonyak a fertőző betegségekre és a krónikus betegségek kockázata is jóval alacsonyabb körükben.
Tovább

Prosztatarák szűrés és megelőzés

2020-11-11 10:19:56
Hazánkban a férfiak daganat miatti elhalálozásának egyik leggyakoribb oka a prosztatarák, évente 4000-4500 férfinál kerül felismerésre a betegség. Az idejében felismert prosztatarák gyógyítható, visszaszorítható. A Dr. Rose Magánkórházban nagy figyelmet fordítunk a betegségek megelőzésre, kiemelten a prosztata legkülönbözőbb elváltozásainak korai diagnosztikájára (gyulladásos, jó és rosszindulatú daganatok) és kezelésére. Ez biztosítja az idejében megkezdett hatékony kezelés és eredményes gyógyulás lehetőségeit.
Tovább

Újjászülető kórház a város szívében

2020-10-26 12:34:42
Számos, a nemzetközi egészségügyi ellátásban is egyedülálló korszerű berendezéssel egészül ki a már meglevő eszközpark. Folyamatosan megújul, fejlődik a főváros legrégebbi privát kórháza, a Budapest belvárosában található Dr. Rose Magánkórház. Az évente csaknem 50 ezer pácienst ellátó klinikán csak az idén több mint 600 millió forint értékű beruházást hajtanak végre. Nemcsak a környezet válik még vonzóbbá, hanem számos, a nemzetközi egészségügyi ellátásban is egyedülálló korszerű berendezéssel egészül ki a már meglevő eszközpark.
Tovább

Kapcsolja be a biztonsági övet, kérjen influenza elleni védőoltást orvosától!

2020-10-16 08:50:28
A nyár után erősödő koronavírus járvány mellett az őszi-téli hónapokkal érkezik a szezonális influenza. Az elmúlt évben a szezonális influenza által több mint 39 millió ember fertőződött meg. Az idei év nagy kérdése, hogy milyen lesz ez az időszak amikor a szezonális influenza és a koronavírus egyszerre okoz megbetegedéseket. Az influenza elleni védőoltás - hasonlóan a bekapcsolt biztonsági övhöz, mely véd az utazás során – megvéd bennünket az eddigi leggyakoribb téli vírustól, vagy legalább enyhíti a fertőzés lefolyását.
Tovább

Szabályzat a COVID-19 szűrésről 

2020-09-30 13:44:53
Ezen belső szabályzatot a Dr. Rose Magánkórház Kft. (1051 Budapest, Széchenyi tér 7-8., a továbbiakban: Dr. Rose) az egészségügyi, saját dolgozóik és a páciensek egészségének védelme, a koronavírus-járvány terjedésének megelőzése céljából alakította ki.
Tovább