Hírek

Legfrissebb híreink: újdonságok, aktualitások, interjúk, sajtómegjelenések, a Dr. Rose Magánkórház mindennapjai.

Együtt jógáztunk a Dr. Rose Magánkórház tetőteraszán

Véget ért az öt hónapon át tartó jógasorozatunk. A YogaSecrets Studioval közös óráinkon kapcsolatok, barátságok alakultak ki, közösséggé formálták jógázó csapatunkat. Bízunk benne, hogy a rendszeres jóga lehetőségével sikerült felhívnunk pácienseink és kollégáink figyelmét az egészséges életmód fontosságára.

Dr. Rose futóklub

A Dr. Rose Magánkórházban valljuk, hogy az egészségmegőrzés fontos eleme a testmozgás, így természetes, hogy kollégáinkat is biztatjuk a sportos életmódra. Futóklubunkat azzal a céllal alapítottunk, hogy egészséges életmódra buzdítsunk mindenkit: együtt mozogjunk és versenyeken is közösen induljunk, hiszen futni jó, csapatban futni pedig igazán különleges élmény.

ELLE Magazin: Szendvicsgeneráció – találd meg az egyensúlyt!

Szendvicsgenerációnak nevezik a 35-55 éves szülőket, akik a gyermekvállalás kitolódása miatt sokszor még kisgyermekeikről gondoskodnak, emellett pedig az idősödő, betegeskedő szüleik ellátása is rájuk hárul. Dr. Kopacz Erikával, a Dr. Rose Magánkórház pszichiáterével beszélgetett az ELLE Magazin munkatársa.

Elle.hu: Mi is az a mommy makeover?

A kevésbé szerencsés genetikával rendelkező újdonsült anyukáknak segítséget jelenthet alakjuk visszanyerésében a plasztikai sebészet. A várandós nők többsége már terhesség közben gondolkozik azon, hogy hogyan szabaduljon meg az itt-ott felhalmozódott feleslegektől és nagy százalékban tervezik a plasztikai sebészeti beavatkozást. A Dr. Rose Magánkórház plasztikai sebészét, Dr. Molnár Istvánt kérdezte az ELLE Magazin a szülés utáni alakkorrekció lehetőségeiről.

Egyénre szabott ellátás és környezettudatos adminisztráció

Az elmúlt időszakban a Dr. Rose Magánkórházban nagy hangsúlyt fektettünk az ellátási folyamataink és az adminisztráció digitalizálására. A digitalizált és az online térben zajló folyamatok nemcsak gyorsabbak és kényelmesebbek, de a nyomtatás és a papírhasználat kiiktatásával környezettudatosak is. Miközben bizonyos feladatokat digitalizáltunk, a személyes kapcsolattartásra és törődésre több idő és figyelem jut.

Haszon Magazin: Gyógyulás luxuskivitelben

A prémium színvonalú fekvőbetegrészlegen három műtő, 19 betegszoba és 25 betegágy áll a páciensek rendelkezésére. Az ortopédiai műtétek mellett plasztikai és sebészeti beavatkozásokat is végeznek, továbbá – a teljesség igénye nélkül – járóbeteg-ellátásra, különféle diagnosztikai vizsgálatokra, szűrővizsgálatokra, vállalati egészségügyi megoldásokra, de akár családtervezési szolgáltatásra is lehetőség van a magánkórház falain belül. Ludvig Irént, a Dr. Rose Magánkórház ápolási igazgatóját kérdezte a Haszon Magazin.

Weborvos.hu: Évzárás után

Dr. Papik Kornélt a Dr. Rose Magánkórház ügyvezető igazgatóját kérdezte a Weborvos Online Egészségügyi Magazin a kórház elmúlt évi teljesítményéről: „Az árbevétel ilyen mértékű növekedése, és egyben a nyereségesség javulása – amit teljes mértékben visszaforgatunk a fejlesztésekbe – alapján, egészségesnek lehet nevezni az üzleti fejlődésünket.”

Új snack a Dr. Rose Magánkórházban

Menedzserszűrésekre és hosszabb vizsgálatokra érkező pácienseinket az eddigi pogácsa helyett új, tápanyagokban gazdag snack várja az éhgyomri vizsgálatok után, illetve a vizsgálatok szüneteiben. Az új sós kekszek tartalmaznak olajos magvakat és zabot is, amelyek jótékony hatással vannak a szervezetre.

Videóüzenet az ápolók világnapján

Május 12. az Ápolók Nemzetközi Napja. Ápolókat ünneplünk, akik azért dolgoznak az egészségügyi intézményekben, hogy tudásukkal és szakértelmükkel segítsék a betegek gyógyulását, megkönnyítsék a nehéz pillanatokat. A Dr. Rose Magánkórház minden emeletén és minden helyiségében találkozhatunk velük miközben végzik a munkájukat, sokszor észrevétlenül a gyógyító csapatunk részeként, máskor pedig közvetlenül - betegágynál, műtőben, orvosi vizsgálatokat asszisztálva. Ők azok, akik hitet adnak a gyógyuláshoz egy-egy kedves kérdéssel, biztató szóval, mosollyal vagy érintéssel.