Hírek

Legfrissebb híreink: újdonságok, aktualitások, interjúk, sajtómegjelenések, a Dr. Rose Magánkórház mindennapjai.

A Korányi Frigyes Tudományos Fórum támogatása

A Dr. Rose Magánkórház örömmel támogatja a Semmelweis Egyetem Korányi Frigyes Szakkollégiumának immár 27. alkalommal megrendezésre kerülő éves szakmai találkozóját, a Korányi Frigyes Tudományos Fórumot. A konferencia a legnagyobb hazai orvostan- és gyógyszerészhallgatók által szervezett tudományos színtér. A 2023. március 17-én és 18-án tartandó két napos eseményen az ország négy orvosi egyeteméről érkező 100-120 kiváló képességű hallgató mutatja be tudományos munkáját a szakmai zsűrinek, melynek tagjai rendszerint a magyar akadémiai élet kiemelkedő egyéniségei közül kerülnek ki.

Ortopédiai műtét utáni gyógytorna a Dr. Rose Magánkórházban

„Ortopédiai műtét másnapján arra kell számítania, hogy meg fog jelenni az ágya mellett a gyógytornász. Miért fontos ez? Minden esetben a gyógytornász az, aki a páciens számára ismerteti, hogy melyek azok a mozdulatok, amelyekkel óvatosnak kell lennie, és melyek azok a mozdulatok, amiket kerülnie kell. Lehet ez mozgásterjedelem korlátozás, vagy szükséges tehermentesítés, ezeket elmagyarázzuk és megtanítjuk a betegeknek, kiemelve a hétköznapi példákat. Mindemellett megtanítjuk az otthon végzendő gyakorlatokat” - foglalja össze a tudnivalókat Duska Zsófia a Dr. Rose Magánkórház vezető gyógytornásza.

Fogjunk Össze Alapítvány

Az egészségügyben dolgozók támogatása mindenkinek közös ügye. Ezért döntöttünk úgy, hogy a Dr. Rose Magánkórház segíti a Fogjunk Össze Alapítvány munkáját. Az Alapítványt Dr. Ficzere Andrea, az Uzsoki Utcai Kórház főigazgatója és a Magyar Kórházszövetség elnökhelyettese alapította. Az Alapítvány létrehozásának célja, hogy támogassa az egészségügyben dolgozókat különböző felajánlásokkal, kulturális és szakmai programokkal.

Weborvos.hu: A váll, a könyök és a kéz specialistája

Dr. Kiss Jenő PH.D. CSC, a Dr. Rose Magánkórház ortopédsebész, baleseti sebész, kézsebésze. Korábban elnökségi tagja volt az Európai Váll- és Könyöksebészeti Társaságnak és elnöke volt a Magyar Ortopéd Társaságnak. Sokszor hívják külföldre operatőrnek vagy éppen előadást tartani. 2011 óta vesz részt a Dr. Rose Magánkórház ortopédiai járó- és fekvőbeteg ellátásban. A Weborvos cikkében szakterületének specialitásáról, a nemzetközi kapcsolatairól, és motoros múltjáról is kérdezték.

ELLE.hu: Egészséges táplálkozás, lemondások nélkül?

Rohanó hétköznapok, extrém mértékű stressz, otthoni munkavégzés és dráguló élelmiszerek. Ez csak pár, azok közül a tényezők közül, amik nagy kihívást jelentenek az egészséges étkezés megtartásában. A túlsúly és elhízás országos szinten egyre égetőbb probléma, aminek megoldása nem a szigorú diétákban, hanem a korai felismerésben és fenntartható változásokban rejlik. Dobák Zita a Dr. Rose Magánkórház dietetikusa az ELLE magazinnak nyilatkozott.

HVG: Több mint 40 szakterület a Dr. Rose Magánkórházban

Sokszor az idő az igazi meghatározó tényező, amikor egy panasszal orvost keresünk. Sokan nem is gondolnak arra, hogy egy magánkórházban keressenek szakorvost akut vagy krónikus betegségükkel kapcsolatban. Arról, hogy mi az előnye a magánkórház és a szakrendelő szoros egységéről, a Dr. Rose Magánkórház belgyógyász-kardiológusával és a járóbeteg ellátás vezetőjével, Dr. Junger Évával beszélgettünk. A cikk a HVG hasábjain olvasható.

Pénzcentrum.hu: Ezért szárnyal a magánkórházak népszerűsége és bevétele

A magánegészségügyi szolgáltatói piac az elmúlt években óriási változáson ment keresztül. A szektorban a Covid előtt egyáltalán nem jellemző folyamatok zajlanak, jóval több a magánellátó intézmény, exponenciálisan emelkednek a bevételek, viszont a nyereségesség nem mindig tud ezzel lépést tartani. A Pénzcentrumnak a hazai magánegészségügy aktualitásairól és változásairól Papik Kornél, a Dr. Rose Magánkórház ügyvezető igazgatója beszélt.

Telex.hu: Öröklődő elhivatottság – egy család, három orvos

Prof. Hangody László az orvostudomány kandidátusa, az Magyar Tudományos Akadémia doktora, és az MTA rendes tagja. Számos tudományos társaság választotta vezetőségi tagjának: többek között a Magyar Ortopéd Társaság, az Ortopéd Szakmai Kollégium és a Traumatológiai Szakmai Kollégium elnöki posztját is betöltötte. Szakmai tevékenységét a hazai nemzetközi szaktársaságok és egyetemek díjazták.

Weborvos.hu: Prosztatarák: könnyen szűrhető, jól gyógyítható

Önmagunkért, a családunkért: 40 éves kor fölött már érdemes szűrni!
Évente 4000-4500 magyar férfinál ismerik fel a prosztatarákot. Magyarországon évente 1000 férfi halálát okozza, pedig könnyen felismerhető és jól gyógyítható. Mit ajánl Dr. Varga József, a Dr. Rose Magánkórház urológus szakorvosa a férfi egészség hónapjában?