Hírek

Legfrissebb híreink: újdonságok, aktualitások, interjúk, sajtómegjelenések, a Dr. Rose Magánkórház mindennapjai.

Ezért fontos a szív-érrendszeri betegségek szűrése

Hazánkban havonta mintegy négyezren veszítik életüket valamilyen szív- és érrendszeri betegséggel összefüggésben, az összhalálozások több mint fele szív- és érrendszeri betegségek miatt következik be. A szívinfarktus és stroke vezető halálokként szerepelnek, ugyanakkor ezek hátterében általában felderíthető, gyógyszerrel jól kezelhető belgyógyászati alapbetegségek állnak. A témával kapcsolatban – dr. Junger Éva kardiológussal és dr. Ilniczky Sándor neurológussal készült beszélgetés a Weborvos egészségügyi magazinban.

Ellátás egyénre szabva

"Nálunk alapvető jellemző a betegközpontú ellátás, és ez az együttműködés nem ér véget a hazabocsátással sem." Ezúttal Ludvig Irénnel, a Dr. Rose Magánkórház ápolási igazgatójával beszélgettünk arról, hogy mit jelent az egyénre szabott ellátás kórházunkban, hogyan és milyen körülmények között gyógyulnak pácienseink a műtétek után.

Minősített minőség: Superbrands díjas a Dr. Rose Magánkórház

A Superbrands Magyarország Szakértői Bizottsága hetedik alkalommal ítélte oda a Superbrands díjat a Dr. Rose Magánkórház részére. Számunkra fontos visszajelzés a Superbrands díj elnyerése hiszen az elmúlt években folyamatos fejlesztéseket hajtottunk végre kórházunkban, mindamellett, hogy a koronavírus-járvány okozta kihívásoknak is meg kellett felelnünk.

Fókuszban a Post-COVID

Holisztikus szemlélettel, egyénre szabott vizsgálatokkal pontosan meg lehet határozni a tünetek forrását. Néhány hete indult a Dr. Rose Magánkórház legújabb ellátása, a Post-COVID rendelés, erről a szolgáltatásról kérdeztük Dr. Kiss-Dala Noémi infektológust, a Dr. Rose Magánkórház Post-COVID szakértőjét.

Mosoly Jótékonysági Art-Craft-Design aukció

Az elmúlt időszakban felértékelődtek az életterek. Felértékelődtek a környezetünkben a tárgyak, melyek emelnek minket, melyekre jól esik ránézni, melyeket jól esik használni, jól esik viselni. A Dr. Rose Magánkórház támogatja a Mosoly Alapítvány működését és a VI. Mosoly Jótékonysági Art-Craft-Design aukciót.

Kiállításmegnyitó a Dr. Rose Magánkórházban

A gyógyítás művészet, a művészet pedig segíti a gyógyulást. Éppen ezért döntöttünk úgy, több mint 6 évvel ezelőtt, hogy - Kosztyu Marianna art sommelier segítségével - kórházunk falain kortárs képzőművészek munkáit helyezzük el, egyfajta tárlatként, ahol megismerhetik az alkotók munkáit és meg is vásárolhatják azokat.

Aktualitások a Dr. Rose Magánkórházban

Október 15-én sajtó háttérbeszélgetésen mutattuk be a Dr. Rose Magánkórház legújabb fejlesztéseit, amely elsősorban a kórház tereinek megújulását és orvos-technológiai fejlesztéseket jelenti, illetve az új arculati és kommunikációs elemekhez kapcsolódik. Dr. Papik Kornél ügyvezető igazgató elmondta, hogy a magánkórházban a két évvel ezelőtti adatokhoz képest több mint 30 százalékkal nőtt a forgalom és az előzetes adatok szerint 2021-ben közel 50 ezer ügyfelet fog ellátni az intézmény.

Erősödő brand: Dr. Rose Magánkórház

A Dr. Rose Magánkórház plasztikai sebészeti és orvos-esztétika ellátása 2010-től, önálló márkaként, Budapest Plasztikai Intézet néven működött. 2021 októberétől az Intézet nevében is megújul: a Dr. Rose Magánkórház Plasztikai sebészeti, illetve Orvos-esztétika részlegén várjuk a plasztikai műtétekre és orvos-esztétikai beavatkozásokra érkezőket. A név kötelez, hiszen kórházunk minden ellátásában a kiváló Rose minőség, a maximális biztonság, az állandó technológiai fejlesztések és a folyamatosan megújuló exkluzív környezet kialakítása a célunk.

Lesújtó állapotban a magyarok egészségi állapota – Komoly problémákat okoz a túlsúly

Világszerte egyre nagyobb népegészségügyi problémát jelent az elhízás. Az Eurostat adataiból kiderül, 2019-ben az Európai Unió lakosságának fele küzdött túlsúllyal, Magyarországon pedig a helyzet ennél is rosszabb: a magyarok közel 60%-a számít elhízottnak a testtömeg-index alapján. Számtalan lehetőség áll azok előtt, akik fogyni szeretnének, ezek közül az egyik a gyomorballon terápia, amelyet Dr. Fuszek Péter, a Dr. Rose Magánkórház gasztroenterológusának elmondása szerint leginkább a 40 év körüliek vesznek igénybe.