A tökéletes vonalak – kiállításmegnyitó a Dr. Rose Magánkórházban

2022. szeptember 21.

A gyógyítás művészet, a művészet pedig segíti a gyógyulást. Immár hét éve zajló művészeti projektünk keretében, kórházunk falain kortárs képzőművészek munkáit helyezzük el, egyfajta tárlatként, ahol megismerhetik az alkotók munkáit és meg is vásárolhatják azokat.

Marek Zoltán

A Széchenyi István téren a Magyar Tudományos Akadémia és a Gresham-palota között, Budapest világörökségi egyik helyszínén található a Dr. Rose Magánkórház. A kórház körül lévő élő történelem, tanúi azok az épületek, amelyek feltűnnek Marek Zoltán fotóművész A tökéletes vonalak című kiállításán. A művész fekete-fehér képei, a környéken található épületek részleteit mutatják be. "A megvilágítással, a fényekkel és a szögekkel próbáltam megmutatni, hogy mennyire tökéletes lehet, egy-egy kiemelt részlet” – árulta el a fotóművész.

Marek Zoltán rohanó világunk pillanatainak álló képekben történő megörökítésének mestere. Épületfotói letisztult képi világot ábrázolnak, fotói karakteresek, lényegre törőek és olyan mozzanatokat örökítenek meg, amelyek mellett általában elhaladnánk, talán észre sem vennénk őket. „ Én a képeimmel próbálok üzenni az embereknek, hogy álljatok meg egy kicsit, örüljetek, mert süt a nap, álljatok meg és táncoljatok az esőben, üljetek le a földre és nézzétek a körülöttetek lévő rezdüléseket.”

A művész látásmódja, harmóniára való törekvése, részletek iránti rajongása és pozitív üzenete hívta fel a figyelmünket munkáira. Örömünkre szolgál, hogy a fotók által nyújtott élményt megoszthatjuk a hozzánk érkező páciensekkel.

A The ArtSommelier szervezésében Marek Zoltán fotóművész kiállítása 2022. szeptember 15-től látható a Dr. Rose Magánkórházban.

 

Kapcsolódó hírek

Kötelező maszkviselés

Az Országos Tisztifőorvos tájékoztatása szerint az e​gészségügyi intézményekben a betegellátásra szolgáló (rendelők, kórtermek), és betegforgalom számára nyitva álló (várók, folyosók) helyiségekben kötelező a maszk viselése! Szükség esetén maszkot biztosítunk a hozzánk érkező pácienseink részére.

GHRAOUI csokoládé a Dr. Rose Magánkórházban

A Dr. Rose Magánkórházban felszolgált kávé mellé GHRAOUI étcsokoládét kínálunk Pácienseinknek. A 80% kakaótartalmú étcsokoládé válogatott dominikai kakaóbabból készül és segítségével – az ízélmény mellett – az étcsokoládé valamennyi jótékony hatását élvezhetik Pácienseink: jót tesz a szívnek és vérkeringésnek, ásványi anyagokban gazdag, serkenti az agyat és a közérzetre is pozitív hatással van.