Professzionális gyógyítás, dunai panorámával

2021. május 31.

Folyamatosan megújul, fejlődik a főváros legrégebbi privát kórháza, a Budapest belvárosában található Dr. Rose Magánkórház. Évente csaknem 50 ezer páciens gyógyul náluk egyre modernebb körülmények között, 2020-ban több mint 600 millió forint értékű beruházást hajtottak végre. Papik Kornél ügyvezető igazgató válaszolt a kérdéseinkre.

200808 BAR PHO Dr.Rose28260.jpg

Egyre népszerűbb a magánegészségügy, sorra nyíltak a szolgáltatók. Hogyan lehet tartani a lépést a konkurenciával?

Ahogy a kezdetekben, most is sok területen kiemelkedünk a többiek közül. A Dr. Rose Magánkórházat 2007ben azzal a céllal alapították, hogy a jól szituált, Budapesten élő magyar és külföldi pácienseknek a megbízható, minőségi egészségügyi szolgáltatások mellett egyedi élményt is biztosítsanak. Már a helyszín kiválasztása, a Széchenyi tér, a panoráma a Lánchídra és a Dunára, is ezt a célt szolgálta, de az exkluzív belsőépítészeti megoldások, a tágas terek, a korszerű berendezések, a páciensek kiszolgálása és neves orvosok alkalmazása együtt hozták létre a prémium minőséget. Az eltelt évek alatt a színvonal nem változott, de a pácienseink igényei szerint bővítettük a szolgáltatásainkat. A kezdetben járóbeteg-ellátással induló intézmény több mint 10 éve nyitotta meg fekvőbeteg osztályát, ahol mára több mint 10 ezer beavatkozást végeztek. A 3 műtőben és a 28 ágyas fekvőbeteg osztályon elsősorban plasztikai sebészeti, ortopédiai, szülészet-nőgyógyászati és sebészeti operációkon esnek át a páciensek. Büszkék vagyunk a szülészeti részlegünkre, ahol minden feltétel adott a biztonságos, nyugodt szüléshez és az első napok közös eltöltésére a családi apartmanjainkban. Egyébként a bonyolultabb beavatkozások sem jelentenek gondot, az itt dolgozó kiváló szakemberek a 7/24 órás ügyeleti rendszernek és a magas szintű felszereltségnek köszönhetően az ortopédiai endoprotetikai műtétektől az emlőrekonstrukción át a vastagbél sebészetig végeznek műtéteket.

Tehát szinte minden van, nem csak „egyszerű” orvosi vizsgálatok?

Arra törekszünk, hogy a hozzánk fordulók bármely problémájára megoldást tudjunk nyújtani. Ehhez a prevenciótól a diagnosztikán át a fekvőbeteg-ellátásig, minden szakterületen, az újszülöttek és az idősebb generáció speciális ellátását is lehetővé tevő, a páciensek igényeihez igazodó, komplex szolgáltatási spektrumot alakítottunk ki és tartunk fenn folyamatosan. Az évek során például megfogalmazódott az az igény, hogy a pácienseink által vezetett cégek valamennyi munkatársa részesüljön a Dr. Rose szolgáltatásaiból. Erre ma már a komplex ellátást nyújtó Vállalati Egészségközpontunkban biztosítunk lehetőséget. Évente több ezer külföldi állampolgárt is a pácienseink között tudhatunk, ezért a kórházban alapvető követelmény az angol nyelvtudás, de a külföldiek ellátását külön ügyfélmenedzserek is segítik a teljes ellátásuk során, beleértve a biztosítási ügyintézést is. A pácienseink elégedettségét jól jelzi, hogy rendszeresen visszatérnek, sőt, ügyfeleink nagy része éves szerződés keretében veszi igénybe a szolgáltatásainkat. A magánszemélyek és a vállalati partnereink is számos kártyatípus közül választhatnak, amelyek lehetőséget biztosítanak az éves szűrővizsgálatok elvégzése mellett a megbetegedések esetén végzett kivizsgálásokra, kezelésekre és akár a műtétekre is.

A pandémia közepén is tudtak  a fejlesztésekre koncentrálni?

Az elmúlt három évben a kórház működését alaposan átvilágítottuk, megerősítettük a menedzsmentet, keressük a lehetőségeket, hogy még stabilabb, biztonságosabb és magasabb színvonalú legyen az ellátás. Átépítettük a radiológiai osztályunkat és lecseréltük a berendezéseket a legkorszerűbb digitális röntgen készülékekre és a hagyományos eljárásokon kívül tomoszintézisre és sztereotaxiás mintavételre is alkalmas mammográfra. A szülészeti részlegünkre új, felső kategóriás ultrahang készüléket és az újszülött ellátást még biztonságosabbá tevő, inkubátorral egybeépített munkaállomást vásároltunk. A műtőinkben megújítottuk a laparoszkópos eszközparkunkat. A járóbeteg-ellátásban a fül-orr-gégészeti és a szemészeti rendelők berendezéseit cseréltük és bővítettük a mai technológiai elvárásoknak megfelelően. Idén átadtuk már az új endoszkópos laborunkat és bővítettük a rendelői és kórtermi kapacitásainkat is. A PRÉMIUM ELLÁTÁS  ALAPJA, HOGY A SZOLGÁLTATÁSOKAT A PÁCIENS IGÉNYEIHEZ ALAKÍTSUK.

Ha már fertőtlenítésről, koronavírusról esett szó, mennyire befolyásolja a napi betegellátást a mostani járvány?

A COVID-19 járvány folyamatos kihívást jelent minden egészségügyi szolgáltatónak, így nekünk is. A járvánnyal kapcsolatos ellátást, például a tesztelést, és a szokásos betegellátást nagyon nehéz biztonságosan, párhuzamosan végezni. A fokozott biztonsági előírásokat a kórház egész területén kötelező betartani. A tesztelésre érkezők elkülönítésére létrehoztunk egy a kórháztól teljesen leválasztott COVID-19 szűrőközpontot, ahol minden ismert tesztelési módszer elérhető a hatósági áras PCR vizsgálattól az antigén gyorstesztelésen át az ellenanyag szint meghatározásig. Olyan laboratóriumokkal dolgozunk, amelyek a szükséges akkreditációval rendelkeznek és a leggyorsabban adnak leletet. Gyorstesztjeink amerikai, illetve európai gyártóktól származnak. A negatív teszteredményeket a beérkezés után azonnal, hétvégén is megküldjük pácienseinknek, a pozitív eredményeket pedig minden esetben orvos közli, hogy a további teendők megbeszélésére is legyen lehetőség. Kórházunkban minden műtét, beavatkozás, de még a fokozott kilégzéssel járó vizsgálatok előtt is kötelező a szűrés, és a pácienseken kívül a munkatársainkat is folyamatosan teszteljük. Intézkedéseinkkel sikerült elérni, hogy bár a szűrések során sok pozitív esetet találunk, a kórházba nem került be egy fertőzött sem.

Hogyan lehet fenntartani a luxus érzését  ilyen szigorú járványügyi szabályok mellett?

A fejlesztések során igyekszünk megőrizni a Dr. Rose ügyfél-kiszolgálási tapasztalatait, a kórházegyedi hangulatát, nyugalmat sugárzó légkörét. A prémium ellátás alapja, hogy a szolgáltatásokat a páciens igényeihez alkalmazkodva, várakozásmentesen, zsúfoltság nélkül, diszkréten tudjuk nyújtani. Az egészségügyben ezek megvalósítása komoly, de elérhető kihívás.

Haszon Magazin, 2021. május

Kapcsolódó hírek

Új szerepben paralimpiai bajnokunk

Illés Fanni paralimpiai-, világ- és Európa-bajnok úszó. Fanni 12 éves korában gerincferdülése miatt kezdett el úszni, az elmúlt 18 évét az élsport világában töltötte, idén azonban egy teljesen más feladatra készül, hiszen paralimpiai bajnokunk hamarosan édesanya lesz. A Dr. Rose Magánkórház büszke arra, hogy elkísérhetjük és támogathatjuk élete fontos szakaszán.

Az apró pötty, ami nagy bajt okozhat

Még mindig sokan nem gondolják, hogy egy panaszmentes anyajegy is okozhat komolyabb problémát, ezért is vált az egyik leggyakoribb rákos megbetegedéssé a bőrdaganat” – mondja Dr. Hatvani Zsófia, a Dr. Rose Magánkórház vezető bőrgyógyásza az ELLE magazin online oldalán.

Ismét Superbrands díjas a Dr. Rose Magánkórház

A Superbrands Magyarország Szakértői Bizottsága nyolcadik alkalommal ítélte oda a Superbrands díjat a Dr. Rose Magánkórház részére. A Superbrands a széles nagyközönség számára is ismert, a magas minőséget szimbolizáló védjegy, a nemzetközi program keretében a legkiválóbb fogyasztói és üzleti márkák részesülnek díjazásban.