Blog

Segítünk eligazodni az egészség összetett világában: izgalmas cikkek és videók szakértőink közreműködésével.

Mit sportoljon a gyerek?

A szülők pontosan tudják, mennyire fontos, hogy gyermekük minél hamarabb elkezdje a rendszeres mozgást. Hiszen a sportolástól nagyobb lesz a gyerek önbizalma, több lesz az energiája, jobb a koncentrálóképessége, nem beszélve az az állóképességéről. De, hogy pontosan milyen egészségügyi hatása lehet a rendszeres mozgásnak, kinek, mikor, milyen sportág ajánlott, és netán lehet-e veszélye is, arra Dr. Dreissiger Imre, a Dr. Rose Magánkórház gyermek ortopéd szakorvosa, az MTK labdarúgócsapatának vezető csapatorvosa válaszol.

A genetika szerepe a mindennapok orvoslásában

A genetika szerepe egyre jelentősebb az orvostudomány területén, a különböző szakterületek genetikai vonatkozásait folyamatosan kutatják, a kutatások eredményeit pedig a mindennapi gyógyításban is alkalmazzák. Igaz ez a felnőttekre is, de különösen így van a gyermekgyógyászatban. Milyen konkrét esetekben, milyen betegségekben segíthet a genetika? Milyen vizsgálatokra, milyen terápiákra számíthat az, aki genetikushoz fordul? Mi a genetika jövője? Ezekről a kérdésekről osztja meg gondolatait Prof. Dr. Fekete György, a Dr. Rose Magánkórház gyermekgyógyásza, genetikusa.

Lúdtalp és más gyermekortopédiai problémák

A gyermekortopédiákat főleg gerincproblémákkal és különféle lábdeformitásokkal keresik fel a szülők. Szerencsére a legtöbb ortopédiai problémára műtét nélkül is van megoldás. A legfontosabb tudnivalókat Dr. Dreissiger Imre, a Dr. Rose Magánkórház gyermekortopéd szakorvosa foglalja össze.

Plasztikai műtét nagy fogyás után

Nagy súlyveszteséget követően sokszor a tükörben mégsem azt a képet látjuk viszont, mint amit reméltünk és ennek sok esetben a megereszkedett bőr az oka. Szerencsére manapság ez a probléma könnyen megoldható sebészi segítséggel.

Útmutató az aktív időskor eléréséhez

A Dr. Rose Magánkórház professzorai és főorvosai fogtak össze, hogy felhívják a férfiak figyelmét egészségük megőrzésének fontosságára. 40 éves kor felett már tudatosan kell tennünk a hosszú és egészséges életért, nem csak magunkra, de családunkra is gondolva. Nagyrészt rajtunk múlik, hogy az élet második felét szellemileg, lelkileg, testileg frissen, harmóniában éljük-e. Már apró változtatások is segítenek abban, hogy plusz éveket nyerjünk és életminőségünk javuljon.

Jót és rosszat is tud tenni a koleszterin

Szervezetünk minden sejtjében megtalálható nagyon fontos alkotó vegyület: a koleszterin, amely részt vesz bizonyos hormonok, az epesavak és a D-vitamin szintézisében is. Dr. Voloncs Bernadett, a Dr. Rose Magánkórház belgyógyász, kardiológus főorvosa nyilatkozott a témával kapcsolatban.

Kopásos eredetű gerincbetegségek kezelése

A kopásos eredetű vagy más néven degeneratív gerincbetegségek második helyet foglalnak el a táppénzes napok számát tekintve hazánkban. Dr. Erbszt András ortopéd szakorvos, gerincsebész, a Dr. Rose Magánkórház szakorvosa ismerteti a kezelési lehetőségeket.