Blog

Segítünk eligazodni az egészség összetett világában: izgalmas cikkek és videók szakértőink közreműködésével.

Étkezési ajánlások az ünnepek idejére

Közeleg az év vége és az ünnepi időszak, de sajnos a koronavírus-járvány továbbra is velünk van. Az elmúlt évben számtalan írásunk foglalkozott azzal, hogy az egészséges életmódot folytatók bizonyítottan erősebb immunrendszerrel, jobb ellenálló képességgel rendelkeznek, ebből adódóan kevésbé fogékonyak a fertőző betegségekre és a krónikus betegségek kockázata is jóval alacsonyabb körükben. ​

Táplálkozási tanácsok COVID fertőzés esetén

Bár a tudomány mai állása szerint nincsen olyan „mágikus” étrend, mely megvédhet minket a koronavírus fertőzéstől, az alábbiakban mégis be szeretnénk mutatni, hogy mi az, ami biztonságos és mi nem, hogyan kell kezelni az élelmiszereket, illetve mit érdemes fogyasztanunk abban az esetben, ha elkaptuk vírust, de csökkenteni szeretnénk a fellépő tüneteket, illetve azok időtartamát.

Prosztatarák – a betegség nagyon jól kezelhető

Hazánkban a férfiak daganat miatti elhalálozásának egyik leggyakoribb oka a prosztatarák, évente 4000-4500 férfinál kerül felismerésre a betegség. A prosztata betegségei közül a legveszélyesebb a prosztata rosszindulatú daganata, amely ma már szűrhető és jól gyógyítható. Dr. Varga Józsefet, a Dr. Rose Magánkórház urológusát kérdeztük a szűréssel és a vizsgálatokkal kapcsolatban.

Miért válasszuk a lézeres szőrtelenítést?

Felmerül a kérdés, hogy szükség van-e végleges szőrtelenítésre, hiszen számtalan módszer áll rendelkezésünkre, hogy megszabaduljunk a nemkívánatos szőrszálaktól. A rendszeres borotválás, epilálás vagy a gyantázás is jó megoldást jelenthet: igaz, ezek hatása rövid ideig tart és mindhárom beavatkozás esetén kialakulhat irritáció. Hogyan szabaduljunk meg lehetőleg örökre a zavaró szőrszálaktól? A Dr. Rose Magánkórház Orvos-esztétikai részlegén elérhető lézeres szőrtelenítés előnyeit gyűjtöttük össze.

Post-COVID tünetek

2021 októberéig több mint 800 000 koronavírus fertőzöttet regisztráltak Magyarországon. Mára már mindannyiunk környezetében vannak a betegségen átesett családtagok, ismerősök, közülük pedig sajnos sokan tapasztalnak hónapokkal a betegség lezajlását követően is elhúzódó, Post-COVID tüneteket. Dr. Kiss-Dala Noémit, a Dr. Rose Magánkórház infektológusát kérdeztük a leggyakrabban előforduló, tartósan fennálló tünetekről és ezek gyógyításáról.

Hasplasztikai beavatkozás a várandósságot követően

A terhesség során meggyengült kötőszövet és a fogyás után megereszkedett bőr nem mindig regenerálódik, nagyban befolyásolják az alkati tulajdonságok és az életkor is. A lógó has nemcsak esztétikai értelemben okozhat frusztrációt, de kényelmetlenné teheti a sporttevékenységet is, megnehezítheti az öltözködést és önértékelési problémákat is okozhat. A hasplasztika lehetőséget nyújt a megereszkedett bőr és a felesleges zsírszövet eltávolítására, segítségével megszűnik a bőr lógása, a has ismét feszes és lapos lesz.

Ne féljünk a mammográfiától!

A mammográfia 1930-as évekbeli megjelenése óta gyors fejlődésen ment keresztül a diagnosztika ezen területe. Miközben egyre nyíltabban és egyre többet beszélünk a prevenció fontosságáról, még mindig sokan tartanak a vizsgálattól. A legújabb eszközfejlesztéseknek köszönhetően a vizsgálatok mára már sokkal gyorsabbak, pontosabbak és lényegesen kényelmesebbek, mint a korábbi években. Cikkünkben a Dr. Rose Magánkórház radiológusa Dr. Fülöp Rita beszél a modern mammográfiáról.

A mammográfiai vizsgálat megmentheti az életét!

Október a mellrák elleni küzdelem hónapja. Magyarországon rosszindulatú emlődaganat miatt évente több mint 2300 nő veszti életét és közel 8300 új esetet diagnosztizálnak. Mindannyian tehetünk azért, hogy ez a szám csökkenjen és a következő áldozat ne családunkból és ismerőseink közül kerüljön ki.