+36 1 377 6737 Online időpont foglalás
Dr. Dienes Lóránt Vissza

Dr. Dienes Lóránt

Szemészet

szemész szakorvos

Bemutatkozás:

Orvosi tanulmányait 2009-ben fejezte be a Semmelweis Egyetemen. Egy kis, az infektológia irányába tett kitérő után orvosi pályáját a szemészet területén folytatta. 2012-óta tagja a Semmelweis Egyetem Szemészeti Klinikáján egy kutató csoportnak, melynek tagjaként jelenleg is aktívan kutat. Számos nemzetközi konferencián vett részt (ezen belül háromszor Amerikában), ahol kutatásainak eredményeit is bemutatta.
Az általános szemészeten belül fő érdeklődési és kutatási területe az elülső szegmentum betegségei. Ezen belül kiemelten a száraz szem szindróma, szaruhártya érzékenység és annak mérése, szaruhártya betegségek. Pars planitis és kezelési lehetőségei.
Mindennapi munkája során igyekszik kiemelten figyelni betegeire és kérdéseikre, panaszaikra megtalálni a legoptimálisabb megoldást. A betegvizsgálatok és a kutatás mellett aktívan végez szürkehályog-ellenes műtéteket, szemhéj műtéteket, ezen kívül a retina betegségek (időskori macula degeneráció, szemfenéki érelzáródások, cukorbetegség szemszövődményei) gyógyszeres kezelését is végzi (szem belsejébe adott injekciók - intra vitreális injekciók).
Aktív tagja a Magyar Szemorvostársaságnak 2010-óta, az ARVO (Association for Research in Vision and Ophthalmology)-nak 2013 óta, HARVO (Hungarian Association for Research in Vision and Ophthalmology) –nak 2013 óta, és az AOPT (Association for Ocular Pharmacology and Therapeutics)-nak 2014 óta. 2013-ban sikeres ICO (International Council of Ophthalmology) vizsgát tett: Basic Science és Theoretical Optics & Refraction szinteken.

Tanulmányok:

2015 Szemész szakvizsga
2009 Általános orvosi diploma, Semmelweis Orvostudományi Egyetem Általános Orvostudományi Kar
Munkahelyek:
2014- Szent Imre Egyetemi Oktatókórház
2012-Semmelweis Egyetem Szemészeti Klinika
2010-2014 Jahn Ferenc Dél-pesti Kórház
2009-2010 Semmelweis Egyetem központi gyakornok (infektológia)  

Nyelvismeret:

angol, német