+36 1 377 6737 Online időpont foglalás

Hírek

Legyen felhőtlen a strandolás!

2019-08-22 15:06:48
Nyáron jellemzően gyakrabban fordulnak elő különböző nőgyógyászati fertőzések, mint más évszakban. Nem kell azonban óvakodnunk az úszómedencéktől és a természetes vizektől, hiszen néhány óvintézkedéssel csökkenthetjük az intim fertőzések kialakulásának kockázatát.
Tovább

Ha utazás, akkor védőoltás!

2019-07-30 07:30:06
Nyaralás előtt még akkor is érdemes szakorvossal konzultálnunk a javasolt védőoltásokról, ha úgy gondoljuk, biztonságban vagyunk bármilyen vakcina nélkül is. Hiszen kevesen tudják, hogy oltások nélkül már nem csak a trópusi utazások járhatnak nagyobb egészségügyi kockázattal, hanem akár egy kisebb kiruccanás is.
Tovább

Prémium szolgáltatások gyermekeknek is

2019-07-23 09:51:02
Egy kisgyermek és szülei számára az egyik legnagyobb szorongással járó helyzet, amikor orvoshoz kell fordulni. Dr. Bognár Viktória, a Dr. Rose Magánkórház gyermekgyógyásza arról mesél, miért egyedülálló élmény intézményünkben az orvosi konzultáció, és milyen előnyökkel jár a prémium gyermekorvosi ellátás.
Tovább

A babatervezéstől a szülésig

2019-05-06 14:28:10
Életünk egyik legjelentősebb eseménye, amikor a családba gyermek érkezik: izgatottan készülünk rá, aggódunk, hogy minden rendben legyen. A Dr. Rose Magánkórház kiváló szakorvosai, modern orvosi gépparkja, a legmagasabb szintű komfortot nyújtó szülőszobái és apartmanjai biztosítják, hogy a babatervezés, illetve a várandósgondozás biztonságban teljen, a szülés pedig csodálatos élmény lehessen.
Tovább

Egyedülálló megoldás a porckopásra!

2019-05-06 14:10:48
A porckárosodások kialakulhatnak veleszületett hajlam, a test fokozott igénybevétele, illetve sérülések miatt. A legújabb műtéti eljárásoknak köszönhetően nem kell, hogy örökké akadályozza mindennapi tevékenységeinket a fájdalom és a mozgásterjedelem beszűkülése.
Tovább

Mindent tud a Parkinsonról?

2019-04-02 08:49:27
A legtöbben a kézremegést társítják ehhez az ismert idegrendszeri degeneratív betegséghez, a valóságban azonban csak a betegek nagyjából kétharmadára jellemző az utóbbi panasz. Egy sor egyéb betegségnek pedig igen hasonló tünetei is lehetnek. Eláruljuk a legfontosabb tényeket a Parkinson-kórról!
Tovább

Allergia-stop!

2019-03-21 14:22:38
Akik minden tavasszal tapasztalnak allergiás tüneteket, pontosan tudják, hogyan csillapíthatják kellemetlen panaszaikat már a pollenszezon kezdetétől. Allergia azonban bármikor kialakulhat, akkor is, ha korábban nem voltunk érintettek. Így ebben az időszakban gondolnunk kell arra, hogy a náthához hasonló tünetek mögött az immunrendszer túlzott reakciója is állhat.
Tovább

Egészséges étkezés az Ünnepek alatt is

2019-01-03 12:37:25
Év végi hajrá, roskadásig pakolt ünnepi asztal, mozdulni nem tudó vendégek, és a folytatás: gyomorrontás, pluszkilók, elhízás. Mi történne, ha az idén más lenne a forgatókönyv? A hagyományos magyar ünnepi menü nem éppen a kalóriaszegénységéről híres. Azonban sok múlik a részleteken, néhány összetevőt lecserélve, illetve más konyhatechnológiai eljárást alkalmazva sokkal kímélőbb és egészségesebb ételeket varázsolhatunk az asztalra és még a bűntudatérzést is elkerülhetjük.
Tovább

Támad az influenza!

2018-11-14 11:39:44
A több napos levertséggel, lázzal, izomfájdalommal járó vírusfertőzést viszonylag könnyű elkapni, elegendő lehet, ha bármilyen fertőzött felülettel érintkezünk (pl. kapaszkodó a buszon, villanykapcsoló), majd utána a szánkhoz, orrunkhoz emeljük a kezünket. Készüljünk fel az influenzaszezonra védőoltással!
Tovább

Fitten az irodában

2018-11-13 14:29:34
Az ülőmunka, főként, ha egész nap számítógépen dolgozunk, óriási terhet ró a szervezetre. Belemélyedve egy fontos projektbe vagy levelezésbe, órákig görcsösen, mereven tarthatjuk a testünket, ami előbb-utóbb fájdalomhoz is vezet. Segít, ha tudatosan rendezzük be az íróasztalt, odafigyelünk arra, hogyan ülünk, és naponta kétszer elvégzünk néhány egyszerű gyakorlatot.
Tovább

Új lehetőség az intim területek rekonstrukciójára!  

2018-11-13 14:24:43
A gátizomzat megerősítésének fontosságáról szinte minden nő hall, főként a terhesség, a szülés utáni időszakban. Arról azonban kevesebbszer esik szó, hogy a nők jelentős része tapasztal vizeletcsepegést, akaratlan vizeletvesztést (inkontinenciát) valamikor élete során, hiszen erről kellemetlen lehet beszélni. Pedig akkor is van megoldás, ha az intimtorna már nem elég hatékony módszer a panaszok megszüntetésére.
Tovább

Gyermek a gasztroenterológusnál

2018-06-07 12:58:04
Gyakran sír, sokat bukik, egy ideje hasmenése van – néhány aggasztó tünet, amikor felmerülhet bennünk, hogy utána kellene járni, nincs-e nagyobb baja a gyermekünknek.
Tovább

Életmentő lehet az éves anyajegyszűrés!

2018-05-03 12:20:15
Még a strandszezon előtt ideális az időzítés arra, hogy megvizsgáltassuk anyajegyeinket bőrgyógyász szakorvossal. A szűrés mindössze húsz percet vesz igénybe, és fényt derít az esetleges rosszindulatú bőrelváltozásokra.
Tovább

Frissen, fitten, energikusan…

2018-04-03 12:08:00
A téli hideg és a kevesebb zöldség-, illetve gyümölcsfogyasztás lemeríthetik a szervezet védekezőrendszerét, tavasszal azonban már egyszerűbb az immunerősítés. Mutatunk néhány trükköt, hogy energikusan köszönthessük a jó időt!
Tovább

Egészségesen az Ünnepek alatt is

2017-12-19 10:24:46
Köztudott, hogy a karácsonyi ünnepek idején minimum kétszer annyi kalóriát veszünk magunkhoz, mint az átlag hétköznapokon, ráadásul ilyenkor a testmozgás is jócskán lecsökken, hiszen az ünnepek a pihenésről is szólnak. Egy kis bejgli reggelire, egy kis zserbó a főétkezések között, újévkor pedig jönnek a fogadalmak és már azon gondolkodunk, milyen módszerrel adjuk majd le a felkúszott kilókat.
Tovább

Innovatív, hatékony segítség a porckárosodásra

2017-02-27 11:32:00
Az ízületek kopásos és sérüléses porckárosodásainak kezelése ma már nem jár nagy műtéti vágással és hosszas lábadozással. Prof. Dr. Hangody László ortopéd és ízületsebész, a Dr. Rose Magánkórház orvos-igazgatója a világon az elsők között fejlesztett ki egy igen hatékony módszert, melynek segítségével megvalósítható az ízületi felszínpótlás.
Tovább

Őszi immun kisokos

2016-11-25 09:52:00
A náthás, influenzás időszakban azzal erősíthetjük meg immunrendszerünket, ha gondoskodunk szervezetünk megfelelő tápanyag-ellátottságáról!
Tovább

Ha szeptember, akkor borkóstoló!

2016-09-29 09:26:00
Nem véletlenül esik jól egy pohár bor elfogyasztása az ebéd vagy a vacsora mellé, kiderült ugyanis, hogy a bor megkönnyítheti az emésztési folyamatokat. Ugyanakkor nem mindegy, hogy mikor, mennyit és milyen fajtát iszunk belőle!
Tovább

Ha ősz, akkor visszér-kezelés!

2016-09-20 09:08:00
Összegyűjtöttük a legfontosabb információkat, amelyeket mindenképpen érdemes tudni azoknak, akiket zavarnak a lábon megjelenő kisebb, seprű- vagy pókhálószerű, illetve akár nagyobb, kidudorodó lilás erek.
Tovább